aku & kerja

Kat sini la aku keje sekarang. KERJA ok bukan belajar. Baru sebulan. Aku keje sebagai juruteknik IT. Keje yang hari hari aku kene ngadap komputer. Punya la lama aku tinggalkan bidang perkomputeran ni. last last balik ke asal kemahiran aku gak.

Tahun 2002 aku belajar pasal sistem komputer. cam biasa la dari start kenal kenal hardware, ke partition sampai la ke install windows. habis 6 bulan aku belajar, aku nganggur.  pastu terus masuk keje sambil belajar kat JUSCO. kan dah lari bidang tu. buang masa 3 4 tahun kat situ, belajar ntah ke mana. Sebab tiap tiap bulan dapat pegang duit.

Tapi sekarang dapat pulak keje sebagai juruteknik IT. Memang sangat gila sebab nak kejar balik benda yang aku dah tinggalkan 7 8 tahun. dah tu macam macam jenis windows yang keluar. Cara nak install pun dah makin senang. Tapi yang bestnye teknisyen lain sume ok. Diorang sanggup ajar dari A sampai ke Z.

No comments: