Beriklan dengan ISM

Ada  satu  lagi  peluang  untuk  meningkatkan  pendapatan  anda  daripada  blog. Anda  mungkin  menggunakan adsense,  nuffnang,  advertlets  dan  sebagainya.  Tetapi  ini  adalah  sesuatu  yang  agak  baru.  Iaitu  beriklan dengan ISM.

Apa itu ISM? 

ISM adalah singkatan untuk Image Space Media. Sebuah medium pengiklanan yang sangat berinovatif dan berkonsepkan PPC (Pay-Per-Click). Cara  iklannya  adalah sangat menarik kerana ia berkonsepkan iklan dalam gambar (sistem ini tidak berfungsi jika tiada gambar). Bermakna  iklan akan keluar pada gambar yang terkandung  dalam  blog  kita. Sangat  sesuai  bagi  blogger  yang  gemar  membuat  post  bergambar. 


Siapa yang boleh menggunakan ISM?

Blogger yang menggunakan blogspot dan WordPress boleh menggunakannya.


Bagaimana  untuk  melihat  iklan  tersebut?

Iklan  anda  boleh  dikatakan  tersembunyi  di dalam  gambar  dan  hanya  akan  muncul  apabila  anda menghalakan  kursor (anak panah tetikus).  Jadi  iklan  tersebut tidak akan mencacatkan dan menghalang pandangan  pengunjung  blog  anda  kepada  gambar  tersebut.

iklan berada di dalam gambar



iklan akan muncul jika kursor diletakkan ke dalam gambar

iklan juga berada di bahagian bawah gambar

Bagaimana  anda  beroleh  pendapatan?
Konsep  ISM  adalah  sama  dengan  pengiklan  yang  lain.  Setiap  klik  yang  berjaya dibuat oleh pengunjung  blog  anda,  komisyen  akan  diberikan.


Bagaimana untuk mendapatkan bayaran?

Bayaran  akan  didepositkan  ke  akaun  PayPal  anda  jika  jumlah  pendapatan  anda  mencapai  usd $25. 

bagi mereka yang tidak mempunyai akaun PayPal, boleh buat secara percuma di sini.

Sign up for PayPal and start accepting credit card
payments instantly.

Bagaimana untuk menyertai?

Mudah  saja. Anda  hanya  perlu  mengisikan  segala  informasi  tentang  diri  anda  dan  blog  anda. Kelulusan  adalah  dalam  masa  24 jam.  

klik banner untuk menyertai  

ISM (Image Space Media) Referral Banner


Bagaimana meletakkan kod javascript?

Selepas  permohonan  anda  berjaya,  anda  boleh  meletakkan  kod  javascript  yang  akan  diberikan  ke  dalam  blog  anda.  Caranya  mudah  iaitu  dengan  meletakkan  kod  itu  ke  bahagian  < body> ++script++ < /body>.  Lebih  kurang  sama  ketika  anda  meletakkan  iklan  'leaderboard'  untuk  nuffnang.

Bagi pengguna WordPress juga sudah disediakan plugin ISM khusus oleh pihak ISM.



ENJOY!! & HAPPY EARNING!!

Baju dari surat khabar





kreatif dan cantik kan dress ni. agak-agak ada tak yang berani nak pakai baju camni. kalau korang dibayar untuk pakai jalan-jalan kat KL nak tak?

kalau cuaca cam kat Malaysia jangan la berani sangat nak pakai baju ni. cuaca kat Malaysia ni panas dan lembap sepanjang tahun. bila-bila masa je boleh hujan. 

cuba la bayangkan korang tengah tunggu bas ke teksi ke kat tepi jalan dengan berpakaian sebegini. tetiba hujan lebat turun. korang basah kuyup. apa yang akan terjadi kat baju tu. 

cuba la bereksperimen kat rumah. basahkan suratkhabar, pegang bahagian tepi, pastu angkat. memang hancur suratkhabar tu. pastu apa jadi masa korang pakai suratkhabar yang basah tadi tu.. pikir la sendiri.. huehue..