Perodua Alza

Perodua Alza. MPV untuk Perodua.








Interior kira ok la.




Ruang belakang pun besar gak bila lipat kerusi. Tapi bila bukak kerusi belakang tu nampak sempit lak. Kira nak balik kampung memang sendat la.


Tadi ada ditunjukkan dalam Malaysia Hari Ini. Ada dalam kaler putih, hitam, silver dan juga kaler bawah ni maroon. Kalau ada kaler lain tak tau la sebab tu je yang aku nampak tadi.


Sesuai untuk famili dan bujang.
Enjin 1.5.
Ada jenis biasa dan premium.
Lingkungan harga RM55,000 ke RM70,000 mengikut spec.
Mana lagi murah Alza ke Exora?

Jamal Abdillah - Sepi Seorang Perindu

lagu wajib masa karok..layan...



jangan sedih naa..

Rahsia Di Dalam Ais

1. Air sejuk yang hening dapat menolong pesakit insomnia yang sukar tidur
agar dapat kembali tidur seperti biasa.

2. Orang yang tidur dalam udara yang sejuk dan berselimut untuk memanaskan
tubuhnya adalah kombinasi yang baik untuk
menjaga kesihatan secara menyeluruh dalam jangka masa pendek apatah
lagi jangka panjang.

3. Udara panas lebih memudahkan penyebaran penyakit berjangkit kerana
bakteria lebih agresif dan cepat membiak dalam
cuaca begini.

4. Liputan ais di Antartika (daerah Kutub Selatan) dan Artik (daerah Kutub
Utara) adalah pengimbang dasar bumi yang amat
panas.

5. Kombinasi dalam bumi yang panas dan luaran bumi yang sejuk adalah
rahsia keseimbangan tekanan semulajadi alam yang
mengawal graviti dan pergerakan bumi pada paksinya.

6. Ais atau air sejuk dapat mengembalikan memori atau sifat pelupa yang
keterlaluan.

7. Benarkan anak anda mengunyah ais kerana ini akan menguatkan giginya dan
benarkan anak anda memakan ais krim secara
perlahan-lahan dan berterusan sehingga batuknya hilang dalam masa
beberapa jam kerana mengambil ubat batuk biasanya
akan mengambil masa satu minggu untuk melegakan batuk secara total.

8. Membiasakan diri mengunyah ais akan meningkatkan kecerdasan fikiran dan
kepantasan pergerakan.

9. Ais amat diperlukan oleh mana-mana atlit sukan dalam kecederaan yang
tidak disangka-sangkakan.

10. Air sejuk atau ais kini dijadikan bahan perencat kepada kecederaan yang
akut seperti demam panas yang biasanya
dihidapi oleh bayi yang mempunyai potensi menghidapi penyakit sawan.

11. Air sejuk adalah terapi yang amat popular sebagai penguat tulang yang
telah patah dengan syarat ia dibalut dengan
kain hitam.

12. Air sejuk dalam rahsia cuka adalah sangat baik untuk menguatkan tulang
yang patah kerana ia dapat menyembuhkan tulang
dengan lebih cepat.

13. Air suam dengan rahsia cuka yang diminum akan melemahkan dan
mengecutkan sistem aliran darah yang menjadi penyebab
utama terjadinya lumpuh.

14. Adalah makruh mengambil air sembahyang (wuduk) pada suhu yang tinggi
atau yang telah terkena panas cahaya matahari
yang pastinya akan mengganggu sistem deria pada kulit.

15. Air sejuk secara psikologinya amat ditakuti oleh pesakit yang mengalami
gangguan jin atau dikuasai oleh unsur-unsur
spiritual yang jahat.

16. Air sejuk mempunyai nada bunyi dalam tekanan rendah yang amat lembut
lagi mengharmonikan.

17. Air sejuk akan menguatkan tulang bayi.

18. Air sejuk akan meningkatkan sistem imun yang luar biasa sebagai tenaga
pencegahan berbagai penyakit alahan dan
jangkitan.

19. Air sejuk dalam rahsia ais memegang rahsia kepadatan molekul kristal
yang paling keras iaitu Intan.

20. Air sejuk adalah kuasa penyerap yang amat sesuai dijadikan sistem
penghantaran tenaga yang paling cekap sehingga ke
dasar sel yang jauh dan menyeluruh.

21. Air sejuk mempunyai daya rangsangan yang boleh mengembalikan semangat
orang yang telah hilang seperti pengsan, gila
dan koma kembali sedar.

22. Mandi air sejuk akan menguatkan tulang. Tulang yang berlebihan dengan
urik asid akan meningkatkan suhu tulang dan
melemahkan struktur tulang.

23. Air sejuk lebih stabil molekul atomnya.

24. Air sejuk lebih peka kepada gelombang frekuensi rendah yang dirakamkan
melalui niat dalam amalan berwuduk.

25. Air sejuk dapat merakamkan gelombang frekuensi rendah lebih stabil.

26. Air sejuk sesuai dijadikan air penawar kepada orang yang ingin
merakamkan bunyi dalaman yang disertai dengan rasa
kasih sayang dan keikhlasan.

27. Air kelapa muda bersifat sejuk dan amat baik untuk kesihatan kerana ia
amat berkesan meneutralkan kesan keracunan dan
keasidan yang berlebihan di dalam aliran darah. Tubuh secara semulajadi
bersifat panas dan ia memerlukan pasangan
yang bersifat sejuk.

28. Oksigen dan hidrogen bersifat panas dan ia menguasai bahagian perut.
Adalah menjadi suatu kesalahan memulakan amalan
pemakanan di waktu pagi dengan unsur-unsur yang panas. Minumlah seteguk air sejuk di awal pagi kerana ia akan menguatkan perut.


Important Notice: Bagaimanapun anda sangat dilarang mengambil ubat dengan minum air sejuk.
Penulis sekadar berkongsi maklumat yang diterima di dalam inbox emel dan tidak akan bertanggungjawab atas perkara yang tidak dingini yang berlaku akibat mencontohi info yang diberi.

Hehe..first time nih

tengah baik punye layan dan bersemangat nak melebarkan sayap2 dan menebarkan benih2 kenuffnangan..tiba2 aku dikejutkan dengan kedatangan mesej yg menggemparkan untuk diri aku..


ape la tu pun nak berkira kan..ngux tul

Attention to All NUFFNANGERS

Mintak perhatian kejap ye. Saya amat berharap supaya para nuffnanger dapat la kiranya meninggalkan komen beserta blog add anda di ruangan komen ini. Saya sedang dalam proses untuk menyenaraikan kesemua nuffnangers yang akan saya letakkan di dalam satu list di tepi ini. Saya agak risau jika tidak dpt membaca semua link yg telah diberi di ruangan shoutmix.

Jadi dapatlah kiranya para nuffnangers mengambil sedikit masa untuk membuat seperti yang saya nyatakan sebentar tadi ye. Terima kasih kerana sudi meluangkan masa untuk membaca post kali ini.

Have a nice day!

Hantu menumpang kereta

Video ni dah lama berleluasa kt youtube. saje je amik nak bg org lain yg x sempat nak belek2 youtube supaya dpt tonton sama. ada byk versi untuk video ni. aku tampal kat sini yg versi pendek. kalau nak tgk yg panjang gi la kat youtube sana carik sendiri. they claim that this video is totally fake. tapi best untuk ditonton ar. jgn terbawak2 sampai ke rumah da la. ada plak yg takut nak balik kampung tuk menyambut raya haji nanti. sila la tgk.


jgn takut na...

Merokok

Hukum merokok bg orang Islam



Celcom Broadband Terbaik

Ramai yg x akan bersetuju dgn tajuk untuk post aku ni. Sbb dah ramai yg mengadu kat forum-forum dan juga ada aku jumpa orang dok maki hamun celcom broadband kat youtube. Cam biasa perkara yg selalu dibangkitkan adalah kelajuan untuk upload dan download. Kat sini aku nak tunjuk bukti sbb apa aku kata celcom broadband ni terbaik. Walaupun aku guna (pinjam akak akunye) yg rm68 nye pakej tapi aku agak berpuashati la.

meh tgk gambar. aku guna kamera henfon sbb aku x tau camne nak wat yg cam org lain wat.
sori ek aku bukan pakar IT atau photoshop ntahapekebende.


haha..sebenornye saje je nak bg anda sume menyirap dgn tajuk tu. dan sebenarnya aku pon nyampah ngan celcom broadband ni. korg tgk la berapa speed yg aku dpt untuk download. tu tgh download gambor tu.


ni lak dianye user interface. korg tgk average speed yg aku dpt.


HSDPA= high-speed downlink packet access = jalan daa



even aku nak bukak web blogger ni pon hampeh. punye la lembab. aku klik kt button refresh ade la dkt 20 kali.

ni kan kalo call customer services aku bole konfem die akan kate tgh upgrade system utk tempoh tertentu. pastu ckp download speed are on best effort. padahal mmg camni. masuk bulan November ni adalah bersamaan 5 bulan guna celcom broadband nih. 3-4 bulan pertama kira ok la walaupun janji die download up to 100kbps tp paling tinggi aku penah dpt ialah 47kbps. haha amacam mau x membara jiwa lara.

jadi kalo masih ada yg berhajat menggunakan servis ini disilakan. tp aku rase lebih baik korang tunggu tahun 2010 ni sbb gomen pun da berhajat nak upgrade system diorg kpd 10mbps. sekarang x tau lak aku berapa. dan aku berharap makin banyak syarikat-syarikat pembekal broadband akan muncul untuk memecah monopoli syarikat yg sedia ada dan menyediakan perkhidmatan yg lebih baik dan yg paling penting ia murah.

Sekian,
Terima Kasih.

Gadis Jingga Di Awan

Semalam dlm cite Awan Dania ade sorang FA ni sebok berblogging. Dok cite hal kt tmpt keje. Sekali blog die leh kantoi sampai ke management firefly. Konon2 ni management betul la. Dalam blog tu lak ade kutuk bos kt tmpt keje die. Ape lagi senior FA si safura (sape ntah nama betul die tp yg aku tau die exwife eddie lentok) tu suruh la dak2 opis tu carik sapa empunya blog tu yg kononnya boleh menjatuhkan imej kompeni. Tah cemane diorg leh carik pon aku xtau. Konon hebat la bole jumpe. Kaji punya kaji sekali FA die daa. Abih la FA tu kene panggil ngan safura tu terus la terjadi soaljawab. Dan tetiba je si FA blogger tu keluar dr opis sambil mengalirkan air idung. Sbb aku nampak idung die je berair, mata xde air pun. Dan safura pun tetiba sedih sambil call kwn die tah sape namanya jgn tanye eh nak ajak jumpe sbb she needs someone to talk to.

Dan baru jap td aku carik la blog dak gadis jingga tu. aku ingatkan tetipu je rupenye blog tu mmg ade la. dan yg paling lucu sekali ada followers. ramai lak tu. rase cam x berakal lak diorg ni. tu kan blog untuk cerita tu je. last update pon bulan oktober lepas dan ade 4 post je. komen jgn ckp la. beratus. sungguh org melayu ni mudah terpedaya. ape kaitan nye korg pikir le sendiri ye.

Ada yg nak tgk ke blog tu? nih tgk kt sini gadis-jingga.blogspot.com