Celcom Broadband Terbaik

Ramai yg x akan bersetuju dgn tajuk untuk post aku ni. Sbb dah ramai yg mengadu kat forum-forum dan juga ada aku jumpa orang dok maki hamun celcom broadband kat youtube. Cam biasa perkara yg selalu dibangkitkan adalah kelajuan untuk upload dan download. Kat sini aku nak tunjuk bukti sbb apa aku kata celcom broadband ni terbaik. Walaupun aku guna (pinjam akak akunye) yg rm68 nye pakej tapi aku agak berpuashati la.

meh tgk gambar. aku guna kamera henfon sbb aku x tau camne nak wat yg cam org lain wat.
sori ek aku bukan pakar IT atau photoshop ntahapekebende.


haha..sebenornye saje je nak bg anda sume menyirap dgn tajuk tu. dan sebenarnya aku pon nyampah ngan celcom broadband ni. korg tgk la berapa speed yg aku dpt untuk download. tu tgh download gambor tu.


ni lak dianye user interface. korg tgk average speed yg aku dpt.


HSDPA= high-speed downlink packet access = jalan daa



even aku nak bukak web blogger ni pon hampeh. punye la lembab. aku klik kt button refresh ade la dkt 20 kali.

ni kan kalo call customer services aku bole konfem die akan kate tgh upgrade system utk tempoh tertentu. pastu ckp download speed are on best effort. padahal mmg camni. masuk bulan November ni adalah bersamaan 5 bulan guna celcom broadband nih. 3-4 bulan pertama kira ok la walaupun janji die download up to 100kbps tp paling tinggi aku penah dpt ialah 47kbps. haha amacam mau x membara jiwa lara.

jadi kalo masih ada yg berhajat menggunakan servis ini disilakan. tp aku rase lebih baik korang tunggu tahun 2010 ni sbb gomen pun da berhajat nak upgrade system diorg kpd 10mbps. sekarang x tau lak aku berapa. dan aku berharap makin banyak syarikat-syarikat pembekal broadband akan muncul untuk memecah monopoli syarikat yg sedia ada dan menyediakan perkhidmatan yg lebih baik dan yg paling penting ia murah.

Sekian,
Terima Kasih.

4 comments:

SharHanah said...

hihihi

adika raimi said...

relax..heheh..aku gne celcom brodband ni lame dah..dulu mase tak ramai pakai, mmg laju r..tp skang nih cam siput..kadang2 dekat 100 kali tekan refresh baru leh bukak kot blog aku..

Pakcik Mamau said...

ko print skrin je klu nk amek pic tu..tekan cntrl+alt+prt sc sys rq..hehehehehe..harap dpt membantu..ala lma2 nnt ko tau gak tu..yg penting belajau..okiess?

daniel said...

ak pown gne celcom broadband gak yg68..mmh mcm hampeh...tergedek2...smpi ak nk kne tkn refresh button smpi 10 hgga kerk 20 kali...