x tau la

buat masa sekarang ni aku x bole nak publish pape sbb pc aku ni cam ade prob sket. something yg aku dpt detect ialah pc aku ni xleh nak view java. bese la pc lama beb. time ada duit nnt baru nak beli laptop terus. pasni jgn tanye pape sbb aku mls nak post lg. sbb tu kosong ke korg tgk blog aku nih kan. post pun jarang sekali.
ok la, aku pon da kebosanan nih. jumpe lg lain kali kalo ada masa.

TIPS TO REDUCE FUEL CONSUMPTION

1. DON’T TOP OFF IF:
Stop pumping at the first indication that your tank is full when the automatic nozzle clicks off because:-

Many of us are not aware that the petrol kiosk pump has a return pump pipe-line (in black). When the petrol tank (in the car) reaches full level, there is mechanism to trigger off the pump latch and at the same time a return-valve is opened (at the top of the pump station) to allow excess petrol to flow back into the sump. But the return petrol has already passed through the meter, meaning you are donating the petrol back to SHELL/CALTEX/MOBIL/PETRONAS.

2. WHEN TO FUEL UP ??
Fill up on cool morning or evening. Fuel is denser when cold !! Fuel pumps measure by volume, so if you pump when it’s cold, you could get more fuel.

p/s: i'll try to keep in mind ;)

Sejarah ni beb

Assalamualaikum...ecewah bole ye ye lak. Hari ini dlm sejarah la beb. setelah bertahun2 gune internet ni, ni la blog aku yg pertama. rase len mcm lak.lama da aku pendam hasrat ni, tp tu la xde masa nak wat mende2 ni sume. wat masa ni aku mls lg nak post pape. tp lenkali aku isik la ngan mende tah pape. tunggu je.
Salam Puisi.