Wanita Yang Suka Menangis.

Seorang anak laki-laki kecil bertanya kepada ibunya 'Mengapa engkau menangis?

''Kerana aku seorang wanita', kata sang ibu kepadanya.
'Aku tidak mengerti', kata anak itu.
Ibunya hanya memeluknya dan berkata, 'Dan kau tak akan pernah mengerti'
Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya, 'Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?
''Semua wanita menangis tanpa alasan', hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya.
Anak laki-laki kecil itu pun lalu tumbuh menjadi seorang laki-laki dewasa, tetap ingin tahu mengapa wanita menangis.Akhirnya ia menghubungi Tuhan, dan ia bertanya, 'Tuhan, mengapa wanita begitu mudah menangis?'

Allah berfirman:
'Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan ''Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya ''Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh ''Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya '
'Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya ''Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu''Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan.Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan.'
'Kau tahu:Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.''Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya
' tempat dimana cinta itu ada.
'Kirimkan ini kepada setiap wanita yang anda kenal. Jika Anda lakukan, sesuatu yang baik akan terjadi.Anda akan menambah harga diri wanita!

Kirimkan msg ini juga kepada kaum lelaki, supaya mereka sedar dan ingat akan kecantikan wanita mereka yang azali.. bukan pada kecantikan luaran semata-mata

Selami lah hati wanita mu.. dan ingat lah...Setiap Wanita itu Cantik.

Pokok yg mengeluarkan buah perempuan

This is amazing tree named 'Nareepol' in Thai. Naree means 'girl/woman' and pol means plant/tree or 'buah' in Malay. It means women tree. It is amazing what God create the World in many forms that amused human beings.... You can see the real tree at Petchaboon province about almost 500 kms away from Bangkok


Cikgu yg BANGANG

From: Mr Amy
Subject: kisah cikgu yg bangang
Date: Fri, 23 Dec 2005 09:55:11 +0800
Ader seorang guru tadika yg tidak percayawujudnya tuhan dan die pun berfikir bagaimana nak brain wash kanak2 ditadika tsebut supaya takpercaya wujudnya tuhan. Die pun mendapat satu akal...

Guru tadika : Anak2,nampak tak pen ni.
Anak2 : Nampak cikgu.
Guru tadika : Pen ade kan.
Anak2 : Ader cikgu.
kemudia guru tadika tadi memasukkan pen tu dalam poket die, kemudian bertanya lg..
Guru tadika :Anak2,nampak tak pen?
Anak2 : tak nampak cikgu.
Guru tadika : pen ade tak?
Anak2 : takder cikgu.
Guru tadika : Anak2 nmpk tuhan tak?
Anak2 : tak nampak cikgu.
Guru tadika : tuhan ader tak?
Anak2 : takder cikgu.

Guru tadika td sgt gembira sbb tujuan die nak brain wash otak budak2 tuberjaya.Ttp dlm byk2 bdk tu ader seorg bdk yg pintar,dan die minta pun mengangkat tgn...

Bdk A : Cikgu bleh sy ckp sesuatu.
Guru tadika : Bleh,mari ke depan.
Bdk A : kwn2 nmpk cikgu tak.
Kwn2 : nampak.
Bdk A : cikgu ader! kan?
Kwn2 : ader.
Bdk A : kwn2 nmpk otak cikgu tak?
Kwn2 : tak nampak.
Bdk A : cikgu ader otak tak?
Kwn2 : tak ader.

Moral of the story , bila tak nampak, taksemestinya takdak! sayangi agama kita dengan 'amar ma'ruf dan nahi mungkar, kalau tidak kita, siapa lagi...

Tambah Pendapatan Dengan Buat Survey

Ada tak sesiapa yang berminat untuk menambah pendapatan dengan membuat survey. Ada beberapa buah syarikat besar di dunia mengeluarkan belanja untuk mengetahui akan mutu produk mereka melalui cara melakukan survey. Segala pendapat anda akan dibayar oleh mereka. Apa yg perlu anda lakukan adalah dengan sign up melalui syarikat yg mengeluarkan survey dan terus tambah pendapatan dengan memberi pendapat anda kepada mereka. Jika ada yg berminat sila hubungi saya secepat mungkin kerana anda tak mungkin ingin melepaskan peluang yg lumayan ini. Harga pengenalan daripada saya hanyalah RM10 sahaja